Musici
Elisa Maayeshi - sopraan
Gerbrich Meijer - klarinet
Maxim Heijmerink - piano
Fee Suzanne de Ruiter - mezzosopraan
Elisa Karen Tavenier - viool
Aditi Smeets - sopraan
Annemiek de Bruin - klarinet
Daan Oostdam - piano
Florian Verweij - piano
Rik Kuppen - piano
Yang Yang Cai - piano
Maxime Gulikers - viool
Benjamin Sars - tuba
Jelmer de Moed - klarinet
Floris Kappeyne - piano
Pieter de Koe - cello
Sander de Jong - tenor
Dineke Nauta - saxofoon
Michel Xie - piano
Michelle Verheggen - harp
Esther van der Ploeg - hobo
Niek Baar - viool
Jeffrey Kant - trombone
Andrea Voets - harp
Camiel Boomsma - piano
Henk Neven - bariton
Martine van Stigt Thans - viool
Ardjoena Soerjadi - piano en dirigent
Jeroen Liedorp - piano
Elisa Maayeshi studeerde in mei 2023 op het Conservatorium van Amsterdam cum laude af bij Sasja Hunnego met een 9,5 voor haar interpretatie van La voix humaine van Francis Poulenc. Momenteel studeert zij verder aan de Dutch National Opera Academy waar zij afgelopen jaar rollen zong in Transformations van Conrad Susa en Il ritorno d'Ulisse in patria van Claudio Monteverdi. Dit seizoen zal zij te horen zijn in La fedeltà premiata van Joseph Hadyn en Der Kaiser von Atlantis van Viktor Ullmann.
Al vanaf jonge leeftijd heeft Elisa een grote liefde voor de muziek en het theater en klimt zij graag op het podium. Naast opera houdt Elisa ook enorm van oratorium en lied. Zij heeft als solist gezongen met diverse orkesten, waaronder het Nederlands Kamerorkest. Als Jonge Grote Zanger zong zij een Frans liedprogramma in Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Samen met haar collega’s van de Opera Academy trad zij op in de kleine zaal van het Concertgebouw met Brahms’ Liebesliederwalzer. In 2024 was zij finalist in de 57e editie van het Internationaal Vocalisten Concours Den Bosch en ontving zij de Vrienden- en Persprijs aldaar.
Elisa is altijd op zoek naar een verbinding met het publiek; de muziek en tekst van het klassieke repertoire zijn daarvoor een onuitputtelijke bron.
Gerbrich Meijer, klarinettiste, uit Winsum in Groningen, volgt momenteel de opleiding tot solist aan de Koninklijke Deense Muziek Academie, waar zij haar bachelor afsloot met de hoogste onderscheiding. Daarna heeft zij haar master aan de prestigieuze Colburn Conservatorium in Los Angeles gehaald. Zij heeft op diverse festivals gespeeld, o.a. op het Emmy Verhey Festival, het Kamermuziekfestival Utrecht, Janine Jansen en het Grachtenfestival. Orkestervaring heeft zij in diverse orkesten in binnen- en buitenland opgedaan, waaronder het London Symphony Orchestra, Royal Danish Opera House, het Koninklijke Concertgebouw Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Zij is een veelzijdige en onverschrokken musicus, docent en columnist. Gerbrich durft het aan en speelt met de conventies van het klassieke recital. Als finalist voor Dutch Classical Talent 2024 speelt zij een alleszins verrassend en energiek concert; de ‘One Woman Show’ over muziek en leven en welzijn van de componisten, compleet met beelden en interactie met het publiek. Zij gaat op avontuur en ziet wel hoe het loopt.
[Foto Marco Borggreve]
www.gerbrichmeijer.com
Maxime Heijmerink begon als elfjarige met pianoles. Hij wist al heel snel dat het zijn grote droom is om als concertpianist en componist mensen met zijn muziek te raken. Hij won prijzen bij de ‘Jeugdtalentenjacht van het Concertgebouw’, het ‘Peter de Grote Festival’ en de Tel Chai International Piano Masterclasses. Twee keer won hij een eerste prijs bij het Prinses Christina Concours. In 2019 werd hij laureaat van de “Classic Young Masters”. In 2022 won hij de eerste prijs bij de Orbetello Piano Competition. Maxim’s publieke debuut in de kamermuziek was in 2014 met leden van het Koninklijk Concertgebouworkest.
Maxim‘s eigen compositie voor symfonieorkest, koor en piano heeft hij uitgevoerd in Ahoy, Rotterdam. Ook voerde hij eigen composities voor piano en kamerorkest uit in het Concertgebouw. In 2019 ging Maxim op Amerika-Canada tournee en voor een pianoconcert met kamerorkest naar Berlijn. In 2022 behaalde hij zijn bachelor met een 9 aan het Conservatorium van Amsterdam. Sindsdien studeert hij voor een master aan The Mannes School of Music in New York.
Fee Suzanne de Ruiter, lyrische mezzosopraan, begon als 10-jarige bij het Nationaal Kinderkoor van Vocaal Talent Nederland. Als koorlid zong zij werken die reikten van Bach’s Mattheüs Passie tot aan Die Frau Ohne Schatten van Strauss, Mahler’s 3e en 8ste Symfonie, Britten’s War Requiem en meer. Deze imponerende en magische ervaringen inspireerde Fee Suzanne om zang te gaan studeren.
In 2017 won zij een individueel begeleidingstraject van 2 jaar bij Classic Young Masters en de CYM Publiek Award. In mei 2021 studeerde Fee Suzanne af bij Sasja Hunnego aan het Conservatorium van Amsterdam. Komende twee jaar zal zij de Opera Master aan de Theaterakademie August Everding in het Prinzregententheater te München volgen. Haar eerste operarol op 19-jarige leeftijd was een fee in Massenet’s Cendrillon; deze productie was een muzikale ontwaking voor haar. Kort daarna verscheen Fee Suzanne in een dubbelrol in Cavalli’s opera “Gli Amori d’Apollo e di Daphne”. Recent zong zij de rol van Eva in de opera Montag, uit Stockhausen’s operacyclus Licht. Zomer 2021 zal Fee Suzanne participeren in de zomercursus van Margreet Honig en zingt zij de rol van Cherubino uit “Le Nozze di Figaro” van W.A. Mozart, in het kader van het Berlin Opera Academy & Saluzzo Opera Academy in Saluzzo te Italië.
Naast hedendaagse muziek specialiseert Fee Suzanne zich ook in Lied-repertoire. Samen met haar duo-partner Gulmira Issabekova geeft zij concerten in het binnen- en buitenland; o.a. tijdens het Festival Ljubljana “Young Virtuosi”, de Rotterdamse Operadagen, Kunst in de Kamer en het Spring Festival. [Foto Marjolein Annegarn]
Elisa Karen Tavenier werd op zesjarige leeftijd toegelaten tot de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar zij vioolles kreeg van Coosje Wijzenbeek. Bij Mikhail Zemtsov vervolgde zij haar studie op de altviool en behaalde in 2018 haar bachelor met een 10 met onderscheiding voor muzikale persoonlijkheid. In 2019 is zij haar master gestart bij Nils Mönkemeyer aan de Hochschule für Musik und Theater in München.
Elisa Karen nam met succes deel aan nationale en internationale concoursen. In het seizoen 2017-2018 maakte ze deel uit van de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest. Als soliste trad Elisa Karen op met verschillende orkesten. De Nederlandse première van Jan Koetsiers altvioolconcert voerde zij uit met het Viotta Jeugdorkest en met het Symfonieorkest Koninklijk Conservatorium nam zij het concert voor altviool en orkest van Henk Badings op. Zij volgde masterclasses bij onder andere Tabea Zimmermann, Alfred Brendel, Nobuko Imai, Hatto Beyerle en Anner Bijlsma. Regelmatig wordt Elisa Karen gevraagd te remplaceren in o.a. het Koninklijk Concertgebouw Orkest en het Residentie Orkest. Sinds de oprichting in 2014 maakt zij deel uit van het succesvolle Animato Kwartet dat in datzelfde jaar als publieksfavoriet de finale van het Grachtenfestival Concours bereikte. [Foto Sara Wijzenbeek]
www.ektavenier.com
Aditi Smeets begon op jonge leeftijd met pianolessen op de lokale muziekschool. Later kreeg zij daar ook zangles bij Jacqueline Jacobs. Na de middelbare school studeerde zij aan het conservatorium van Maastricht waar zij in 2016 haar Bachelor cum laude afsloot bij Yvonne Schiffelers. Vanuit het conservatorium heeft Aditi mee gedaan aan verschillende projecten; zowel in het koor van operagezelschap ‘Opera Zuid’ of als jonge solist, bijvoorbeeld als Barbarina in “Le nozze di Figaro” van Mozart in Weikersheim met het Jeunesse Musicales Deutschland. Ook zong zij in de “Petite messe solennelle" van Rossini," Lauda Sion” van Mendelssohn," St. Cecilia Messe” van Gounod en "Missa Brevis" van Mozart. Tijdens haar studie in Maastricht was zij de eerste studente die deelnam aan het uitwisselingsprogramma “The European Opera Academy “ in Florence (Italië) en in Hamburg (Duitsland).
Sinds oktober 2017 studeert Aditi aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg, Duitsland, bij Michaela Kaune. Daar won zij in de Elise Meyer competitie de eerste prijs en bij de Mozart-competitie de tweede prijs. Na in 2019 cum laude ‘Master Gesang’ te hebben afgesloten volgt zij momenteel de opleiding ‘Master Oper’ waarvoor zij in juli 2021 zal afstuderen. Aditi zong Gretel in Humperdincks’ “Hänsel und Gretel”, Wellgunde in Wagner’s “Das Rheingold”, Mimi in Puccini’s “La Bohème” en zij nam deel aan talrijke projecten, concerten en masterclasses.
Annemiek de Bruin studeerde voor haar bachelor aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen en in 2018 studeerde zij met het predicaat ‘uitmuntend’ af voor haar master in Amsterdam.
Zij won prijzen bij het Prinses Christina Concours en werd in 2013 verkozen tot “Classic Young Master”. In maart 2015 werd zij geselecteerd als vertegenwoordigster van Nederland bij het Euroconcours Klarinet. Zij volgde diverse masterclasses en kreeg kamermuzieklessen. Zij soleerde met het Brabants Orkest, het Zeeuws Orkest en Amsterdam Sinfonietta. Ook was Annemiek lid van het Nationaal Jeugd Orkest en participeerde zij in de Gustav Mahler Academy. Van 2014-2016 speelde zij in het jong Nederlands Blazers Ensemble. Tijdens het seizoen 2018-2019 maakte Annemiek deel uit van de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest. Annemiek remplaceert regelmatig, onder andere bij het Concertgebouworkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest en het Nederlands Blazers Ensemble. Kamermuziek maakt zij met haar eigen Chimaera Trio, waarvan onlangs de debuut-cd verscheen.
www.annemiekdebruin.nl
Daan Oostdam is op zijn zesde begonnen met pianospelen. Hij kreeg les op de muziekschool De Leeuwenkuil in Deventer. Op zijn dertiende behaalde hij een Diplome d’Honneur met werken van Debussy bij het Prinses Christina Concours. Hij nam twee jaar deel aan het Jong-talentenprogramma bij het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Op de concoursen van dit Jong-talentenprogramma won hij met zijn ensembles twee keer de eerste prijs. In 2013 nam hij samen met zijn zus Julia op dwarsfluit deel aan het concours Prix Dominique , waar zij de tweede prijs, de publieksprijs en de talentprijs wonnen. In 2014 won hij op datzelfde concours de publieksprijs met werken van Rachmaninoff, Chopin en Pierné. In dat jaar begon hij aan vooropleiding van het Conservatorium van Amsterdam, welke hij combineerde met zijn examenjaar op het gymnasium. In 2015 is hij begonnen aan de bacheloropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij studeert bij Frank Peters.
Hij heeft twee jaar deelgenomen aan masterclasses op het Francigena International Arts Festival in Italië. In maart 2018 nam hij deel aan het internationaal festival voor jong talent op Schiermonnikoog met masterclasses van Jan Wijn. De afgelopen twee zomers speelde hij in de “Internationaler Musiksommer Campus Cleve” met masterclasses van verschillende docenten en solorecitals in Duitsland en Nederland.
www.daanoostdam.nl
Florian Verweij 'is een ware dichter aan de piano met een omvangrijk technisch arsenaal, dat hij altijd op diep muzikale wijze benut; iemand met kristalheldere intelligentie, gevoeligheid en muzikaal begrip.' – pianist Leslie Howard (2023)
Florian Verweij (1997) is een fantasierijke pianist, die met zijn opvallende technische beheersing een grote mate van vrijheid en spontaniteit in zijn muziek weet te leggen. In 2023 maakte Florian zijn debuut in Het Concertgebouw voor een uitverkochte Kleine Zaal. Muziekblad De Nieuwe Muze schreef ‘hij speelde met gevoel voor heroïek en noblesse’ en ‘technisch was het spel van de Nederlandse pianist ijzersterk’.
Op dit moment volgt Florian zijn masteropleiding bij Naum Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2020 met de hoogste onderscheiding zijn bachelor behaalde bij pianopedagoog Jan Wijn als een van zijn laatste studenten. Daarnaast volgt Florian regelmatig lessen bij Eliso Virsaladze.
Al op jonge leeftijd trok Florian met zijn openhartige spel de aandacht op nationale en internationale concoursen. In het EPTA Piano Bulletin 2017/3 herinnert pianist Bert van den Brink Florians virtuoze spel ‘…omdat er écht contact was. Geen barrière.’ Recent behaalde hij de eerste prijs bij de International Magnus Piano Competition in Litouwen (2021) en was hij finalist bij de toonaangevende Ettlingen International Competition for Young Pianists (2018).
Florian trad op met diverse orkesten waaronder Amsterdam Sinfonietta en was veelgevraagd solist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Sinds 2018 neemt Florian regelmatig deel aan educatievoorstellingen van het Koninklijk Concertgebouworkest. In de afgelopen jaren werd hij uitgenodigd om op te treden in Spanje, Litouwen, Griekenland, Canada en de VS.
[Foto Marco Borggreve]
www.florianverweij.nl
Rik Kuppen won in het eerste jaar van het conservatorium de eerste prijs in de landelijke finale van het Prinses Christina Concours. Gedurende zijn opleiding raakte Rik geïnteresseerd in het liedrepertoire en speelde hij veel samen met zangers. Tijdens de finale van het Internationaal Vocalisten Concours te 's-Hertogenbosch in 2015 kreeg de prijs voor jong getalenteerde lied-pianist, uitgereikt door Rudolf Janssen. Hij behaalde in 2017 zijn master-diploma aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In oktober 2017 won Rik een finaleplaats in Dutch Classical Talent, met daaraan verbonden een tour door Nederland in 2018 met een voorstelling waarin poëzie, muziek, belichting en acteren op een bijzondere wijze samensmolten. Begin 2019 stond Rik in de finale van de Young Pianist Foundation Piano Competition. Hij volgde verschillende masterclasses, o.a. bij Igor Roma, Ronald Brautigam en Reinbert de Leeuw. Samen met violisten Laura Lunansky, Coraline Groen, cellist Rogier Tamminga en altviolist Michiel Wittink vormt hij het pianokwintet ‘De Formule’. Het ensemble won in 2018 bij het concours ‘De Grote Kamermuziekprijs’ zowel de eerste als de publieksprijs. Met klarinettist Jelmer de Moed vormt hij al jaren een vast duo. [Foto Marco Borggreve]
www.rikkuppen.nl
Yang Yang Cai speelt vanaf haar vijfde jaar piano en haar grote droom is concertpianiste te worden. Zij heeft in mei 2019 haar Bachelor aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij studeerde bij Jan Wijn, afgesloten met een 10. In 2008 behaalde zij de eerste prijs op het Steinway Piano Concours en vertegenwoordigde zij als negenjarige Nederland op het Internationale Steinway Festival. Ook in 2012 was zij winnaar van het Steinway Piano Concours. In 2013 won zij de Junior Finale van de internationale Young Pianist Foundation (YPF). In 2017 verwierf zij de Classic Young Masters Award. In februari won zij de eerste prijs in het Young Pianist Foundation Competition Grand Prix Youri Egorov 2019. Zij volgde diverse masterclasses en nam deel aan The International Holland Music Sessions en Aspen Music Festival and School 2018 (VS). Zij speelt regelmatig op festivals; o.a. het Grachtenfestival Amsterdam, Wonderfeel, Jong Talent Schiermonnikoog en het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog. Ook heeft zij in de tv-programma’s DWDD en Podium Witteman gespeeld. Yang Yang wil zich helemaal aan muziek wijden en mensen blij maken en meenemen in een betoverend klankenspel. Zij wil alles uit haar talent halen en het beste van zichzelf laten horen. Zij is nieuwsgierig van aard, wil in aanraking komen met verschillende mensen, talen en culturen en is op zoek naar inspirerende omgevingen. [Foto Marco Borggreve]
www.yangyangcai.com
Maxime Gulikers was zeven jaar toen hij begon met vioolspelen. Op 12-jarige leeftijd werd hij toegelaten tot de afdeling Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij in 2015 zijn bachelor haalde met een 10 met onderscheiding voor solistische vaardigheden. Sindsdien studeert hij aan de Hochschule für Musik Hanns Eisler in Berlijn. Maxime volgde vele masterclasses bij o.a. Emmy Verhey en Anner Bijlsma en cursussen bij o.a. Eberhardt Feltz. Hij heeft diverse prijzen gewonnen waaronder op het Prinses Christina Concours, het Davina van Wely Viool Concours en het Arthur Grumiaux concours in België. Maxime speelt graag kamermuziek in diverse bezettingen. Hij vormt met zijn zus Charlotte, cello, een vast duo. Hij speelde in diverse orkesten, waaronder het Nationaal Jeugdorkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest en soleerde bij o.a. Domestica Rotterdam en Sinfonia Rotterdam. Hij heeft recitals gegeven in Argentinië, Duitsland en Zwitserland. Maxime speelt regelmatig werken van Nederlandse componisten als Loevendie, Zuidam en Roukens. Hij bespeelt een Italiaanse viool van Johannes Danieli uit 1749.
www.maximegulikers.com
Benjamin Sars kwam doordat zijn ouders musici zijn al vroeg in aanraking met muziek. Hij kreeg orgelles van zijn vader en vanaf zijn 9de jaar muziekles via de Fanfare Sint Wiro uit ’t Reutje bij de muziekschool Kreato te Thorn. Na het gymnasium studeerde hij Tuba aan het Conservatorium van Amsterdam bij Perry Hoogendijk. Sinds 2017 studeert hij aan de Hochschule der Künste in Bern bij Rex Martin. Na het afronden van de Master in Music Performance, is hij aldaar in 2019 aangenomen voor een vervolgstudie. Met regelmaat speelt hij in verschillende orkesten, o.a. in het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nederlands Philharmonisch orkest, philharmonie zuidnederland, het Ballet Orkest, de David Kweksilber Bigband en de Marinierskapel der Koninklijke Marine. In 2015 was hij laureaat van Classic Young Master. Benjamin geeft regelmatig groepsrepetities aan de laag-koper groepen van blaasorkesten in Nederland en Zwitserland.
Jelmer de Moed is een jonge ambitieuze klarinettist. Zijn interesse in muziek brengt hem van het klassieke repertoire tot aan hedendaagse improvisatie waarin hij zich verdiept en verbreedt.
Hij begon met klarinetlessen op 8 jarige leeftijd en rondde in 2017 zijn Bachelor cum laude af bij Arno Piters en Hans Colbers aan het Conservatorium van Amsterdam. Momenteel studeert hij met veel enthousiasme en plezier voor zijn Master bij Martin Spangenberg aan de ‘Hochschule für Musik Hanns Eisler’ in Berlijn.
Hij volgde masterclasses en cursussen in Europa bij verschillende klarinettisten. Hij geeft concerten in binnen- en buitenland, in ensembles en als solist. Zo speelt hij graag met het Animato kwartet en vormt een actief duo met Rik Kuppen. Hij soleerde in de klarinetconcerten van Mozart, Weber en Penderecki en de Rapsodie van Debussy met diverse orkesten, in diverse zalen in Nederland.
Als actief improvisator doet hij in 2018 het project ‘Prikkel in de Bubbel’ op Oerol, Oranjewoud en het Grachtenfestival. Hij won prijzen op het Prinses Christina Concours en hij won de Classic Young Masters Award. Orkestervaring doet hij op in diverse orkesten, o.a. het Jeugdorkest Nederland (JON). Jelmer speelt op een set Reform-boehm Klarinetten uit 2005 en een Eb klarinet uit 2018, beide gebouwd door Leitner & Kraus.
www.jelmerdemoed.com
Floris Kappeyne van de Coppello won op 14-jarige leeftijd een tweede prijs in het Prinses Christina Jazz Concours 2010 en de eerste prijs in 2012. In 2017 kreeg hij de prijs voor de “Beste Solist” in het jaarlijkse jazzconcours in Mechelen.
In 2015 richtte hij het Floris Kappeyne Trio op. In 2018 zal het trio nieuw repertoire brengen waarin vraagtekens gezet worden bij de verschillen tussen klassieke en jazz muziek. Over zijn ontwikkeling schrijft hij het volgende.
"Al tijdens mijn bachelor in jazz piano raakte ik geïnteresseerd in klassieke muziek. In mijn vierde jaar ben ik begonnen met een bachelor klassiek piano. Ik studeer nu voltijd klassiek piano. Deze bachelor voelt als een master, aangezien de studie ter verbreding dient van mijn muzikale horizon. Mijn aspiraties als professioneel muzikant zijn onder te verdelen in drie componenten: het componeren, opnemen en uitvoeren van eigen composities; mijn artistieke ontwikkeling doorzetten in de vorm van studie, masterclasses en onderzoek en het opzetten van een goed en duurzaam professioneel netwerk voor een succesvolle carrière".
www.floriskappeyne.com
Pieter de Koe is als gedreven kamermuziekmusicus de cellist van het Animato Kwartet en het Arkovsky sextet. Hij initieert eigen producties en speelt hij in verschillende cross-arts samenwerking.
Op negenjarige leeftijd wordt hij aangenomen aan de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam en speelt hij in het strijkers ensemble van Coosje Wijzenbeek. Zijn bachelor rondt hij cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Momenteel studeert hij aan een masteropleiding van de Hochschule in Freiburg bij Jean-Guihen Queyras.
Hij behaalt al jong diverse prijzen. Hij volgt diverse masterclasses, soleert bij verschillende orkesten en is te gast op diverse internationale festivals. Hij doet mee aan projecten met hedendaagse muziek, werkt hij o.a. mee aan voorstellingen van dansgroepen, toneel en ballet en hij heeft een funk rock band, Staalmeesters. Zijn plannen omvatten o.a. lessen bij gerenommeerde cellisten als Clemens Hagen en Garry Hofmann, theoriecursussen, meedoen aan allerlei concoursen en cd-opnames.
Pieter bespeelt een prachtige Nederlandse Johannes Theodorus Cuypers cello (1775 -1780), hem ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.
www.pieterdekoe.nl
Sander de Jong - tenor, geboren in 1993, begon in 2002 met het zingen als jongenssopraan bij het Martini Jongenskoor Sneek en zong vanaf 2008 mee in de mannengroep van het Roder Jongenskoor als tenor, beide o.l.v. Rintje te Wies. Van 2008 tot en met 2011 studeerde hij in de vooropleiding van het Codarts conservatorium in Rotterdam, waar hij les had van Frans Huijts. Tegelijk volgde hij theorie en pianolessen bij de Ferwerda Academie te Drachten.
In februari 2008 behaalde Sander een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours in Groningen, waar hij in 2011 een eerste prijs behaalde. Voor het Prinses Christina Concours heeft Sander in mei 2015 een concertreis naar Canada en de VS mogen maken. Naast zijn liefde voor het lied is Sander ook actief in het oratorium vak. Zo soleerde hij in de Missen van Schubert en Haydn, in de ‘Elias’ van Mendelssohn, 'The Crucifixion' van Stainer en in verscheidene cantates en motetten van Mendelssohn, Bach, Buxtehude, Schein en Schütz. Ook heeft hij gezongen in professionele koren zoals de Nederlandse Bachvereniging en het Nieuw Nederlandse Vocaal Ensemble.
Op het gebied van opera vervulde Sander de rol van Satire in de jongerenopera ‘Platée’ van Rameau bij Transparant Antwerpen, Bastien in Mozart's opera ‘Bastien und Bastienne’ en de rol van Antoine in de Friestalige opera ‘Keapmanskeunsten’. Masterclasses volgde Sander van Alexander Oliver, Nadine Secunde, Margreet Honig, Marcel Reijans en Ira Siff. Vanaf 2011 studeerde hij aan het Conservatorium van Amsterdam bij bariton Pierre Mak en coach David Bollen waar hij zijn Bachelor Klassieke Zang 2016 met een 'zeer goed' afrondde. Momenteel studeert hij aan de Opera Master van de Hochschule für Musik und Theater Hamburg bij professor Jörn Dopfer.
www.sanderdejongtenor.nl
Dineke Nauta - Dineke Nauta (1992) studeerde van 2008 t/m 2010 klassiek saxofoon in de Jong Talentklas van het Prins Claus Conservatorium te Groningen. In 2015 ontving zij haar Bachelor diploma aan het Conservatorium van Amsterdam en werd zij toegelaten om in de Master verder te studeren bij Arno Bornkamp.
In 2010 won zij een 2e prijs en de Publieksprijs in de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours. Tijdens het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland in 2011 won zij een eerste prijs. In 2016 won Dineke de zesde prijs in de ‘Andorra International Saxophone Competition’.
Dineke speelt in het Ebonit Saxofoonkwartet waarmee zij al in veel gerenommeerde zalen in binnen- en buitenland speelde. Ook won zij met hen verschillende internationale concoursen als het Kamermuziekconcours Almere 2015, het Storioni Concours 2016 en het Orlando Concours 2016. Dineke maakt ook deel uit van het Nederlands Saxofoon Octet.
Dineke volgde masterclasses bij o.a. Claude Delangle, Vincent David, Christian Wirth, Jean-Yves Fourmeau, Marcus Weiss, Jean-Marie Londeix, Julien Petit en Otis Murphy.
Michel Xie - De actieve en veelzijdige pianist Michel Xie (1992) begon op negenjarige leeftijd met pianolessen in Wageningen en in 2008 werd hij toegelaten tot de Jong Talentklas van het ArtEZ Conservatorium in Arnhem. Momenteel studeert hij in de Master-opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frank van de Laar en Frank Peters. Ook krijgt hij regelmatig bijvaklessen in fortepiano en klavecimbel van Richard Egarr.
Michel won diverse prijzen op verschillende concoursen, zoals het Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland en het Prinses Christina Concours. Hij speelde als gevolg daarvan met het Orkest van het Oosten en het Gelders orkest. In 2012 behaalde Michel een 1e prijs bij het Prinses Christina Concours in Enschede en ontving hij de ‘Symfonia Jong Twente Prijs’.
Michel is ook een actief kamermusicus. Hij speelt regelmatig samen en geeft concerten met zijn pianotrio en klarinettrio. Hij trad o.a. op tijdens het Internationaal Kamermuziekfestival op Schiermonnikoog en in Den Haag. Sinds 2013 is Michel met veel plezier presentator in de ‘Classic Express’, de rijdende concertzaal van het Prinses Christina Concours. In de zomer van 2014 gaf Michel met zijn klarinettrio (Laura Lunansky, viool en Jelmer de Moed, klarinet) een concert in Italië, op uitnodiging van Prinses Christina tijdens het CIMA-festival op Monte Argentario.
Hij was initiatiefnemer van de attractieve en speelse muziektheaterproductie ‘Kabaal in de Keuken’ op muziek van B. Martinu, welke gepresenteerd werd in verschillende theaters en festivals, o.a. het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht en het Grachtenfestival.
Michel volgde diverse masterclasses bij o.a. Håkon Austbø, Malcolm Bilson, Paul Badura-Skoda, Pascal Devoyon, Peter Donohoe, Christopher Elton, Andrei Gavrilov, Jean-Bernard Pommier, Vladimir Tropp, Jan Wijn en Lilya Zilberstein.
www.michelxie.com
Michelle Verheggen werd als kleuter al gegrepen door het instrument en de klank van de harp. Nauwelijks 7 jaar oud kon niemand haar ervan weerhouden om een zevental jaren harples te volgen bij Mea van Delden op de muziekschool in Weert.
Zij deed mee aan concoursen, waaronder Stichting Jong Muziektalent concours en Ut Paeterke in Venlo. Vervolgens kreeg zij in Tilburg op het Fontys Conservatorium voor de klas Jong Talent les van harpiste Ernestine Stoop en Sabien Canton.
Zij trad onder meer op in het Academisch Genootschap, het Evoluon in Eindhoven en de Paradox in Tilburg. In deze periode speelde zij mee met het Euregio Jeugdorkest o.l.v Hans Casteleyn in binnen- en buitenland. In 2010 maakte Michelle de overstap naar de interne afdeling voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na het behalen van haar middelbare schooldiploma studeert Michelle sinds 2012 harp aan het Koninklijk Conservatorium. Naast haar hoofddocent Ernestine Stoop heeft zij les van Marieke Schoenmakers. Sinds Michelle in 2012 op een zomercursus in Engeland een award won, volgt zij lessen bij harpiste Catrin Finch in Cardiff.
Op 4th International Harp Competition in Duitsland in 2013 heeft zij de tweede plaats behaald. Michelle heeft o.a gespeeld in het Nederlands Studentenorkest, Het Nationaal Jeugdorkest, het Jong Nederlands Blazers Ensemble en meegespeeld in het orkest van de Dutch Don't Dance Division(2014) wat in samenwerking was met het Residentie Orkest.
www.michelleverheggen.nl
Esther van der Ploeg begon haar hobostudie in 2006 aan de vooropleiding van het Conservatorium van Amsterdam en vervolgde haar studie aan de vakopleiding bij Ernest Rombout. In 2011 stapte zij over naar het Conservatorium van Rotterdam waar zij studeerde bij Maarten Dekkers en Aisling Casey.
In juni 2013 studeerde zij met een 9 af voor de Bachelor of Music en kreeg daarvoor een stipendium uitgereikt. Zij studeert nu verder in de Master of Music aan hetzelfde conservatorium.
Esther van der Ploeg heeft masterclasses gevolgd bij Maurice Bourgue, Prof. Heinz Holliger, Stephan Schilli, Ralph van Daal (althobo), Nick Deutsch en Lucas Navarro. Ook volgt zij regelmatig les voor althobo bij Yvonne Wolters. Zij remplaçeerde onlangs bij het Radio Filharmonisch Orkest. Tegenwoordig maakt zij deel uit van verschillende kamermuziekensembles zoals het Duo Van der Ploeg / Hasegawa samen met de pianiste Yukiko Hasegawa, Ensemble CCC – een blaaskwintet met piano, en het Alban Berg – Ensemble. Ook werkt zij regelmatig mee aan de uitvoering van Bach Cantates, onder andere bij de Laurens Cantorij in Rotterdam. Naast haar hobostudie studeert ze koordirectie bij Wiecher Mandemaker aan het Conservatorium van Rotterdam. Haar droom is uiteindelijk in een orkest te kunnen spelen.
www.esthervanderploeg.nl
Niek Baar, violist, rondde in juni 2012 zijn Bachelor cum laude af aan het Conservatorium te Den Haag en studeert momenteel aan de Hochschule für Musik “Hanns Eisler” in Berlijn bij Prof. Stephan Picard. Hij is er met zeven (van ruim 200) vioolstudenten toegelaten tot de tweejarige masterstudie. Hij heeft aan verschillende internationale en nationale concoursen deelgenomen en behaalde een aantal prijzen. In juli 2014 bereikte hij als eerste Nederlandse violist de finale van het prestigieuze Internationale Johann Sebastian Bach Concours in Leipzig. Niek won de 3de prijs. Hij volgde masterclasses van o.a. Miriam Fried, Liza Ferschtman, Leonidas Kavakos, Boris Kuschnir, Pavel Vernikov en Ivry Gitlis en krijgt hij nog regelmatig les van Anner Bijlsma. Met pianiste Elsbet Remijn vormt Niek al meerdere jaren een duo. Niek heeft in binnen- en buitenland opgetreden op festivals, onder andere tijdens het Gergiev Festival te Rotterdam in 2009. Niek bespeelt een Italiaanse viool die is toegeschreven aan Giovanni Baptista Guadagnini uit 1783. Deze viool heeft Niek dankbaar in bruikleen van een particulier.
www.niekbaar.com
Jeffrey Kant is geboren op 13 juli 1992 in Sleeuwijk (NB). In 2009 volgde Jeffrey de vooropleiding aan het Rotterdams Conservatorium en na een succesvolle auditie startte hij in 2010 als eerstejaars student Klassiek Trombone. Hier kreeg hij les van Jörgen van Rijen, Pierre Volders en Remko de Jager. In september 2011 verhuisde Jeffrey met zijn leraren mee naar het Conservatorium van Amsterdam. Als Erasmus-student heeft hij in 2013 drie maanden bij Michel Becquet gestudeerd aan het “Conservatoire National Supérieur Musique et Danse” te Lyon. Hier kreeg hij ook lessen van Alain Manfrin en Daniel Lassalle (Sacqueboute). In het seizoen 2013-2014 was Jeffrey academist bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. Hiernaast heeft hij lessen gehad van en masterclasses gevolgd bij oa Bart van Lier, Ben van Dijk, Joe Alessi, Ian Bousfield en Ivan Meijlemans.
Als remplaçant heeft Jeffrey gespeeld in professionele orkesten en ensembles als het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, het Noord Nederlands Orkest, het Brabants Orkest, de Philharmonie Zuidnederland, het Koperensemble van het Residentie Orkest, het Nieuw Trombone Collectief en Sinfonia Rotterdam. In 2013 eindigde Jeffrey in de halve finale van de Internationaler Aeolus Bläserwettbewerb, welke tevens de finale van de trombones was.
Andrea Voets hoorde op haar vijfde voor het eerst een harp op een boerderij in Wales. In januari 2012 sloot zij haar bachelorstudie bij Erika Waardenburg aan het conservatorium van Amsterdam af. Sinds september 2008 leidde Andrea de harpklassen van het Leerorkest in de Bijlmer en in juni 2012 rondde zij haar tweede studie, filosofie, af, die zij volgde om als artiest een zo breed mogelijke horizon te ontwikkelen. Daarnaast reist zij veel en spreekt meerdere talen vloeiend, waaronder Perzisch.
Andrea won de derde prijs op het harpconcours “Félix Godefroid” en nadien eerste prijzen bij het Prinses Christina Concours, Dexia classics en Stichting Jong Muziek talent Nederland. Zij werd geselecteerd om te spelen in de serie 'Focus on Youth' op het Wereld Harp Congres 2008. Sinds 2009 vormt zij een duo met organist Ignace Michiels en sinds 2011 maakt Andrea samen met kalligraaf Yves Leterme presentaties die beeld, klank en verhaal combineren. Hun eerste productie 'Latin Lovers' werd gesubsidieerd door het 'Amsterdams Fonds voor de Kunst'. Ook vormt zij een duo met hoboïst Arthur Klaassens.
Andrea soleerde o.a. met het Nederlandse 'Orkest van het Oosten' en het 'Euro Asia Chamber orchestra' in de harpconcerti van Boïeldieu, Saint-Saëns en Debussy en gaf concerten in de Benelux, Frankrijk, Spanje en Zuid-Korea.
In 2011 werd Andrea opgenomen in het 'Aanbod Podium' van de Vlaamse gemeenschap. Zij speelde op belangrijke klassieke festivals van Nederland: 'Festival Classique' in Den Haag, het Internationaal Kamermuziekfestival in Utrecht en het Grachtenfestival in Amsterdam.
Na afronding van haar bachelorstudie ontving Andrea een beurs van het Prins Bernard Cultuurfonds, die haar in staat stelt de masterstudie harp bij Maria Graf aan de 'Hochschule für Musik 'Hanns Eisler'' in Berlijn te volgen. Sindsdien verdeelt zij haar tijd tussen Duitsland, Nederland en België. In 2013 werd Andrea tot laureaat van de Belgische stichting 'SmartBE' uitgeroepen. Haar programmavoorstel 'mIra(n)kel' werd uitgekozen voor de experimentele Manufactuurreeks van de Bijloke in Gent en het Concertgebouw van Brugge koos haar voor zijn jongtalent reeks ‘Scoop’ tijdens het concertseizoen 2014-2015.
De Nederlandse pianist Camiel Boomsma werd geboren in Amsterdam (1990). Zijn eerste piano lessen kreeg hij op 10-jarige leeftijd. Momenteel studeert Camiel aan het conservatorium van Amsterdam bij Marcel Baudet.
Camiel nam deel aan nationale en internationale festivals waaronder: Het Peter de Grote festival, waar hij naast lessen in het solorepertoire van o.a. Paul Komen en Igor Roma ook les kreeg in kamermuziek en liedbegeleiding, en het International Vila Seca Music festival 2011 waar hij masterclasses kreeg van Paul Badura-Skoda, Boris Berman en Luis de Moura Castro. Ook heeft Camiel enkele lessen in London van pianist en Listspecialist Leslie Howard gevolgd. Naast Camiel’s passie voor het solo repertoire, speelt hij graag kamermuziek en geeft concerten in verschillende ensembles.
Camiel was succesvol op verschillende concoursen in Nederland. Een 2e prijs tijdens het Prinses Christina Concours (2009). Een 2e prijs tijdens het Christina Concours (2010). Een 2e prijs tijdens het SNC (Selectie Nationaal Concours) Concours en een 1e prijs en de ”Franz Liszt prijs” tijdens het Nationaal Concours.
Camiel heeft solorecitals en concerten gegeven op vele plaatsen in Nederland en plekken in het buitenland. Hij speelde onder andere in de Jurriaanse zaal van De Doelen in Rotterdam, de Arkezaal in Enschede, en de grote zaal van De Philharmonie in Haarlem. Ook gaf hij een recital tijdens het Grachtenfestival 2012 in Amsterdam. In het kader van dit festival is er een televisieportret van Camiel gemaakt dat is uitgezonden door verschillende televisiezenders (o.a. BravaNL en het programma NTR Podium). Een aantal concerten is opgenomen door de Nederlandse radio: o.a. Radio 4 ”jong klassiek”.
www.camielboomsma.com
Henk Neven studeerde in 2003 ‘met de hoogste onderscheiding’ af aan het Conservatorium van Amsterdam bij Maarten Koningsberger en Margreet Honig. In 2002 behaalde hij ‘met onderscheiding’ het diploma van De Nieuwe Opera Academie. Op dit moment werkt hij regelmatig met Margreet Honig en Robert Holl. In mei 2008 won Henk Neven de Fortis MeesPierson Award. Hij ontving een Borletti-Buitoni Fellowship in 2009 en nam deel aan de prestigieuze Radio 3 New Generation Artists Scheme. In 2011 ontving hij de Nederlandse Muziekprijs.
Henk Neven is actief in het lied- en oratoriumrepertoire als mede op het operatoneel waar hij onder meer te horen was in opera´s van Purcell (Dido and Aeneas), Rameau (Castor et Pollux), Mozart (Don Giovanni, Le Nozze di Figaro, Zauberflöte), Puccini (Gianni Schicchi, La Bohème), Bizet (Carmen), Messiaen (St. François d’Assise), met diverse bekende dirigenten en orkesten (o.a. het Rotterdams Philharmonisch Orkest), in verschillende operahuizen (waaronder de Nederlandse Opera) en in diverse concertzalen. Hij trad op tijdens het Festival Oude Muziek, Operadagen Rotterdam, het Gergiev festival en de ZaterdagMatinee In 2004/2005 was hij met cellist Jan Bastiaan Neven en pianist Jelger Blanken te horen in de concertserie Het Debuut met een tournée langs de Nederlandse concertzalen. In de Robecoserie in het Concertgebouw was hij te horen in de titelrol in Mozarts Don Giovanni en met een recital in de Kleine Zaal met pianist Hans Eijsackers. Met deze pianist was Neven tevens te gast in de serie ‘Jonge Nederlanders’ van het Concertgebouw. In 2011 gaf hij ook recitals in het Concertgebouw (Amsterdam), La Monnaie (Brussel), Beurs van Berlage (Amsterdam), Musée d’Orsay (Parijs) en maakte hij zijn debuut in Wigmore Hall, Londen, en in the Sage, Gateshead. Henks eerste commerciële album, 'Auf einer Burg' met liederen van Robert Schumann en Carl Loewe, kreeg lovende recensies en was genomineerd voor de prestigieuze Gramophone Award. Zijn 2de CD “The Sea” is eind 2012 verschenen.
www.henkneven.com
Martine van Stigt Thans (1989) kreeg haar eerste vioollessen op zevenjarige leeftijd in haar geboorteplaats aan de muziekschool in Zwolle. Momenteel studeert zij bij Jaring Walta aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en bij Pavel Vernikov aan de Scuola di Musica in Fiesole.
Ze won prijzen op concoursen als de Iordens Viooldagen, het Princes Christina Concours, het Davina van Wely concours, het Wieniawski Concours en het Internationaler Wettbewerb für Violine "Kloster Schöntal". In 2008 was zij finaliste van het Dvarionas Concours in Litouwen.
Masterclasses volgde Martine bij Vera Beths, Christiaan Bor, Mohse Hammer, Mark Lubotsky, Victor Pikaizen, Felix Andrievsky, Phillipe Graffin, Hagai Shaham, Christian Tetzlaff en Josf Rissin.
Vanaf haar elfde geeft Martine regelmatig concerten. Zij soleerde met onder andere het Nationaal Jeugd Strijkorkest, het Orkest van het Oosten, The Czêstochowa Philharmonic Orchestra en The Lithuanian National Symphony Orchestra.
Kamermuziek is een belangrijke passie van Martine. Zij vormt al geruime tijd een duo met pianist Daniël van der Hoeven. Vanaf 2012 speelt Martine mee in het Gustav Mahler Jugendorchester.
Martine bespeelt een viool van Matteo Gofriller uit 1700.
Ardjoena Soerjadi, pianist en dirigent, heeft orkestdirectie gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium bij Arie Beek, Daan Admiraal en Jurjen Hempel en is afgestudeerd in Piano Uitvoerend Musicus bij Daniel Wayenberg en Michael Davidson. Tijdens zijn conservatoriumstudies studeerde hij enkele maanden aan de Gnesin School voor Muziek in Moskou orkestdirectie bij Wajateslav Tjistjakov en piano bij Vladimir Tropp. Van 1995 tot 2002 was hij assistent-dirigent op het Belcanto Festival Dordrecht. Op de Belcanto Summer School tijdens het Belcanto Festival was hij coach en repetitor en had hij de muzikale leiding over verschillende concerten. In 1997 heeft hij een cd opgenomen met klavierconcerten van Bach. Medesolisten waren Daniel Wayenberg, Louis van Dijk en Hans Oudenaarden. Hij heeft tijdens concerttournees met pianist Wibi Soerjadi als solist verschillende orkesten gedirigeerd. Vanaf 2005 heeft Ardjoena bij Residentie Operette ODES te Den Haag verschillende operettes gedirigeerd, t.w. Die Lustige Witwe (Lehár), Der Vogelhändler (Zeller), Im Weissen Rösl (Benatzky), Der Zigeunerbaron (Strauss), Viktoria und ihr Husar (Abraham), Eine Nacht in Venedig (Strauss) en Die Blume von Hawaï (Abraham). In 2008 heeft hij met het orkest Leids Collegium Musicum en Vocaal Ensemble Capelle Constancis de Johannes Passion van Bach uitgevoerd. Eveneens in 2008 heeft Ardjoena de muziek van de winnende Olympische kür van dressuuramazone Anky van Grunsven gedirigeerd. In 2011 is zijn pianosolo cd “Con Anima” , met steun van het muziekfonds Stringendo, uitgebracht met werken van Mendelssohn, Debussy en Chopin. Hij heeft diverse pianorecitals in het gehele land gegeven, waarvan enkele met steun van het muziekfonds Stringendo. Momenteel is Ardjoena Soerjadi dirigent van o.a. Het Gemengd Koor Spijkenisse.
www.ardjoenasoerjadi.com
Jeroen Liedorp, pianist, begon op tienjarige leeftijd met pianospelen. De eerste 6 jaar had hij les van Jan Groeneveld uit Krimpen aan de Lek. Vervolgens bereidde hij zich gedurende twee jaar voor bij Frans Wieringa op de toelating tot het Rotterdams Conservatorium. Hij studeerde bij Michael Davidson en behaalde in juni 1994 zijn diploma Docerend Musicus en in mei 1997 het diploma Uitvoerend Musicus. Vervolgens haalde hij twee jaar later de aantekening liedbegeleiding bij pianist Kelvin Grout. Hij volgde masterclasses bij o.a. Lazar Berman, Philippe Entremont, Graham Johnson, Vladimir Tropp, Jard van Nes, Hebe Dijkstra en Carolyn Watkinson. Hij krijgt momenteel coaching van Rudolf Jansen en Roger Vignoles.
Jeroen heeft gewerkt met diverse zangers en zangeresssen, o.a. met Ingrid Kappelle, Hilary Reynolds, Marjolein Niels, Jenny Haisma, Petrie Akkerman en Henk Neven. Hij heeft in verschillende concertzalen van Nederland opgetreden en is diverse malen te horen geweest op Radio 4. In 2008 heeft hij in Ierland samen met mezzo-sopraan Hilary Reynolds de cd, “Love’s Philosophy”, opgenomen met liederen van o.a. Brahms, Strauss en Finzi. In 2011 heeft hij met Jenny Haisma, met steun van het muziekfonds Stringendo, een cd opgenomen met liederen van o.a. Anna Cramer, Henriette Bosmans en Elisabeth Kuyper. Hij treedt veelvuldig op met fluitist Imre Rolleman, met wie hij een duo vormt. Naast de vele concerten die Jeroen per jaar geeft, ondermeer het concert voor donateurs van het muziekfonds Stringendo in mei 2011, begeleidt hij een aantal koren en heeft hij sinds 2009 een eigen concertserie “Jeroen Liedorp nodigt uit…” in Ammerstol.
www.jeroenliedorp.nl